Debatt om integration

Idag tog Arbetsmarknadsutskottet ställning för ett helt nytt förslag för hur den första tiden i Sverige ska se ut för nyanlända invandrare. Från och med den 1 december kommer arbetslinjen att genomsyra även detta politikområde. Det är på tiden.

SvT har en satsning de kallar Svt Forum där olika ämnen diskusteras mer ingående. Idag deltog jag på en 90 minuters inspelning om integration. Vi var sammanlagt tio personer som deltog i diskussionen och när jag kom dit kunde jag konstatera att även Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson var inbjuden.

Jag är inte rädd för att ta debatter med Sd (även om jag just idag blev förvånad över att de var med eftersom ingen från SvT meddelat det innan). Vi lever i en demokrati och vi kan vi inte bortse från det faktum att i vissa delar av Sverige har Sd ett stöd av en relativt stor del av väljarkåren. Att utestänga dem från den offentliga arenan stärker bara det martyrskap som de så gärna vill bära. Jimmy Åkesson är en mycket slipad debattör. Några led längre ner i organisationen står det sämre till med kunskaper om verkligheten och den politiska retoriken. Jag rekommenderar en intervju med Per Björklund som är Sd:s arbetsmarknadspolitiske talesperson. Det är tidningen Dagens Arbete som intervjuat honom och när man läser intervjun förstår man att det är ett litet antal personer inom partiet som formar politiken och som har slipat sin argumentation. Resten verkar otroligt dåligt insatta i hur samhället fungerar.

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s